Vařím s láskou: kuchařské knihy BEZ LEPKU, MLÉKA, VAJEC

Snad každý z nás má ve svém okolí někoho, kdo se kvůli zdravotním problémům (potravinová alergie, intolerance, poruchy autistického spektra) stravuje bez mléka či vajec, nebo člověka, který dodržuje bezlepkovou dietu. Zdravému člověku pak střídmější jídelníček pomůže k lepšímu trávení i snazšímu udržení váhy. Zbývá jen říci, JAK vařit bez lepku, mléka, vajec – a to je téma specializovaných kuchařských knih Zuzany Kobíkové.

 
Úvod pro úplné začátečníky.  Anotaci v češtině a angličtině najdete zde.
78 receptů na 130 stranách, představuje suroviny jako jáhly, pohanka, polenta.
Kapitoly:
Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Saláty, Přílohy a pečivo, Moučníky

Cena knihy: 260,– Kč /včetně DPH/.
Více se o knize dočtete zde, objednat si ji můžete v našem SHOPU.
 
Kniha věnovaná pečení sladkých i slaných dobrot i přípravě nepečených dezertů.
110 receptů na 112 stranách
Kapitoly:
Kynuté pečivo, Pečivo z křehkého těsta, Třená těsta: bábovky, perníky, řezy, Medové a perníkové pečivo, Dorty, náplně, polevy, Nepečené cukroví a dezerty, Teplé moučníky

Cena knihy: 280,– Kč /včetně DPH/.
Více se o knize dočtete zde, objednat si ji můžete v našem SHOPU.

  

 

Aktuálně k dispozici 6. vydání knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec. Objednávejte u nás či u svých dobrých knihkupců. Seznam prodejců naleznete přímo na těchto stránkách. Vařte i pečte s láskou, opět jsou tu knihy, podle kterých to jde mimořádně snadno i bez lepku, mléka či vajec.

  Seznam prodejen, kde knihy můžete koupit, najdete zde.

 

Další informace o knize Vám poskytne
Mgr. Zuzana Kobíková, Doležalova 3, 616 00 Brno (ukázat na mapě)

tel.:+420 773 578 536, e-mail: z.kobikova@gmail.com


Aktuality

21.04.2011 08:49

Tipy na jarní a velikonoční stůl bez lepku, mléka, vajec

Jaké sezónní potraviny přináší na náš stůl jaro? Třeba medvědí česnek, což je specialita, kterou nyní seženete na každém správném trhu, anebo se pro ni vydáte do lesů, abyste si z něj pak mohli připravit polévku podle receptu, který se z pořadu Vlna z Brna dozvíte. Jak vypadá mazanec připravený bez...

Celý článek

—————

11.03.2011 16:46

VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA - online

Hostem pořadu SAMA DOMA byla 11.3. autorka kuchařské knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, Zuzana Kobíková. Představila zde jáhly a dva recepty: Jáhly s restovanými žampióny a pažitkou a sladkou jáhlovou kaši s medem, hruškami a naklíčenými slunečnicovými semínky. Pořad může sledovat na...

Celý článek

—————

03.03.2011 12:07

VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA

V pátek 11. března 2011 bude hostem pořadu Sama doma Zuzana Kobíková, která zde předvede, kterak zdravě, chutně, hospodárně připravit jednoduché jídlo bez lepku, mléka, vajec. Půjde o jáhly, jejichž popularitu chce Vařím s láskou zvýšit, protože ví, že když se jáhly správně uvaří a ochutí, chutnají...

Celý článek

—————

28.02.2011 13:53

Kurzy vaření bez lepku, mléka, vajec ve studiu Divoká vařečka

   Ve spolupráci s gastronomickým studiem Divoká vařečka jsme pro Vás v Brně připravili kurz vaření bez lepku, mléka, vajec, soji, určený nejen pro celiaky a lidi s potravinovou alergií či intolerancí, ale pro každého kuchaře, který rád čelí novým výzvám. A  tou...

Celý článek

—————

25.02.2011 14:01

I ONA DNES vaří s láskou, bez lepku, mléka, vajec

I bez lepku, mléka, vajec vám  může chutnat – to čtenáři knížky Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, vědí. A ostatní se to mohou dočíst v tomto článku, který Johana Barvínková věnovala právě o této kuchařce. Najdete zde i recept na perník bez lepku, mléka, vajec, zato s chutí skořice ,...

Celý článek

—————

08.02.2011 09:50

Fotoreportáž z perníkové ochutnávky v kavárně Spolek

Neměli jste možnost navštívit na sklonku ledna naši ochutnávku perníkových zákusků připravených bez lepku, mléka, vajec? Co se tehdy v kavárně Spolek ochutnávalo, můžete vidět na fotografiích Michala Sängera, recenzenta restaurací, jehož články si můžete přečíst na Foodblogu a v...

Celý článek

—————

17.01.2011 12:35

Kniha Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec vychází podruhé

 TISKOVÁ ZPRÁVA Na začátku ledna vychází podruhé kuchařská kniha Zuzany Kobíkové Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec. Určena je především čtenářům, kteří se ze zdravotních důvodů potřebují naučit vařit úplně nově, tedy bez potravin obsahujících jak lepek (obsažený v pšenici, žitu, ječmeni,...

Celý článek

—————

17.01.2011 11:24

Pozvánka k ochutnávce a diskusi: Jídlo bez lepku, mléka, vajec jako delikatesa

 25. ledna 2011 Vás Vařím s láskou zve do kavárny Spolek na denní menu připravené bez lepku, mléka, vajec. Na večer je tu pro Vás připravená ochutnávka: Srdce z perníkového řezu s medovou náplní. Pak můžeme debatovat,  ukážeme si také, jak může i těsto bez lepku, mléka,...

Celý článek

—————

08.12.2010 15:50

Dva z jednoho těsta: recept na bezlepkové cukroví i slané pečivo

Na talíři vypadá tohle bezlepkové cukroví jako zasněžené. Původně šlo o starý rodinný recept, tuším, že k nám přišel ze Sudet poválečné éry. I jako bezlepkový je velmi jednoduchý na přípravu a není příliš nákladný na suroviny. Pečivo je jemné chuti, a protože samotné těsto neobsahuje cukr, dá se...

Celý článek

—————

25.11.2010 16:47

Nabízíme bezlepkové vánoční cukroví připravené bez lepku, mléka, vajec

  Vařím s láskou pro Vás i letos, v roce 2012, připraví klasické druhy cukroví, ovšem bez lepku, mléka, vajec, sóji, a chcete-li, tak i bez cukru, ořechů nebo dalších potravin, které nejíte. V tomto případě mi prosím napište nebo zavojte, společně vymyslíme, jaké cukroví pro Vás bude...

Celý článek

—————