Váš příběh

04.01.2012 05:05

Petra: Jak jsem se vypořádala s intolerancí lepku, laktózy a vajec: Po roce mě vaření opět baví!

Dnes se s Vámi chci podělit o jeden z dopisů, které mi o Vašich zkušenostech s dietou bez lepku, mléka, vajec, posíláte. Věřím, že Petřin příběh bude povzbuzením všem, kdo s dietou teprve začínají: i když její první rok na dietě nebyl právě vydařený, letos společně se sestrou zvládly uchystat...

Celý článek

—————

16.03.2011 09:21

Jitka: „ Bez pšenice, mléka a vajec se stravujeme přes dva roky. Už mi ani nepřijde na mysl, že bych nějaké suroviny při vaření postrádala.“

V dnešním článku Vám představíme Jitku. Ta nyní žije se svou rodinou na Novém Zélandu a po narození nejmladšího syna zjistila, že by se kvůli silné alergii a atopickému ekzému měli oba stravovat bez pšenice, mléka i vajec. V čem jim toto stravování pomohlo, se dozvíte v dnešním rozhovoru. Jitka...

Celý článek

—————

03.03.2011 06:11

"Kvůli intoleranci nejím lepek, mléko, vejce, sóju. A je mi mnohem lépe."

Otevíráme novou rubriku Váš příběh, kde Vám představíme naše čtenářky a čtenáře, kteří se začali stravovat bez lepku, mléka, vajec, případně i dalších potravin. Ať už je k tomu přivedla celiakie, potravinová alergie či intolerance, věříme, že jejich příběhy mohou být inspirací i pro...

Celý článek

—————


Aktuality

13.02.2017 11:45

Valentýnský dárek - recept z tropického ráje

Bramborové kari ze Srí Lanky   Ingredience 500 g brambor, vařených, nakrájených na 1 cm plátky 1 menší cibule nakrájená najemno 1 snítka kari listů 1/2 lžičky semena pískavice řeckého sena 1/2 lžičky kmínu 1 kus skořice, asi 4 cm 5 cm listu pandánu 1/2 lžičky kurkumy 1 lžička hořčičného...

Celý článek

—————

10.10.2016 12:02

Upečte si na Vánoce podle knihy Vařím s láskou: pečivo, moučníky, cukroví - bez lepku, mléka, vajec

Druhé, doplněné vydání tohoto titulu, je k objednání zde či u Vašich dobrých knihkupců a obchodníků.       Chcete se pustit do pečení, ale chybí vám recepty pro Vaši specifickou dietu? Máme pro Vás řešení! S pomocí více než 100 receptů a podrobných popisů přípravy v této knize...

Celý článek

—————

06.05.2016 18:29

Dobrá zpráva!

Nové, v pořadí už šesté, doplněné vydání knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, jsme právě zadali do výroby. Jakmile bude k dispozici, dáme Vám vědět jak tady, tak na našem FB profilu, kde už zítra najdete krátkou fotoreportáž o tom, „jak jsme vařili kuchařku“.    

Celý článek

—————

05.10.2015 09:37

Variace na téma Špagetová dýně

Sezóna dýní je tu a dýní na trhu stále více druhů. Když se pustíte do tohohle snadného receptu, bude Vám hned jasné, proč se této dýni říká špagetová. Přiznám se, že jsem ji letos takto zkusila poprvé a pak hned podruhé. To proto, že „na internetu“, jsem našla řadu různých postupů. To abych se...

Celý článek

—————

18.07.2014 08:09

BIOSLAVNOSTI ve Starém Městě pod Sněžníkem

Očima Jedlíka a prodavače knih Vařím s láskou v jedné osobě | Vařím s láskou na „výjezdní akci“       Brno: v 5 ráno budíček. Věci připraveny ze včerejška, takže ještě jednou zkontrolovat a naložit: knihy v dostatečném počtu, poutače, trička firemní, trička „pro případ“,...

Celý článek

—————

10.07.2014 09:33

Nová vydání obou knih Vařím s láskou jsou tady!

Ještě teplé výtisky pátého vydání "červené kuchařky" Vařím s láskou a druhé vydání "oranžové pekařky" jsou na českém i slovenském trhu. Děkujeme všem čtenářům a partnerům. Díky.

Celý článek

—————

08.07.2014 11:11

Výrobce bio potravin představil první bezlepkový mlýn v Česku

  Odhaduje se, že v Česku trpí celiakií jeden člověk ze dvou set obyvatel. Celiakie se neprojevuje jen zažívacími obtížemi, ale je příčinou mnoha dalších  nemocí. Firma PRO-BIO, s.r.o. přišla s dárkem pro ty, kteří trpí alergií na lepek, a v polovině května otevřela nový...

Celý článek

—————

16.06.2014 12:39

I pekaři se dočkají. Už brzy druhé vydání Vařím s láskou - Pečivo moučníky cukroví

Ani pekařky a pekaři nepřijdou zkrátka - po vyprodání je ve stádiu posledních příprav druhé vydání titulu Vařím s láskou Bez lepku mléka vajec: Pečivo moučníky Cukroví. Ti kdo už podle naší první knihy vaří, mohou podle této začít i ve větším rozsahu péci. Doporučeno Jedlíkem i mnoha dalšími...

Celý článek

—————

16.06.2014 12:34

Páté vydání je na spadnutí!

Už páté vydání ( 5.vydání, ano) Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, je ve stádiu finálních příprav. Ti, kdo ji shání, se už brzo dočkají. V prodeji opět jak na naší adrese, tak u dobrých knihkupců a obchodníků.

Celý článek

—————

14.05.2013 05:54

Slavnostní otevření nové balírny PRO-BIO pro bezlepkové potraviny

Staré Město pod Sněžníkem, 3. 5. 2013 - Slavnostním zahájením začala v pátek 3. 5. 2013 svůj provoz nová balírna pro bezlepkové potraviny společnosti PRO-BIO, s.r.o. Plán vzniku bezlepkové balírny navázal na rekonstrukci vlastního bio mlýna z roku 2009, kdy byla zprovozněna...

Celý článek

—————